Feminism - nytt tänk

Allmänt, 🙋🏽personligt🙋🏽 / Permalink / 0
Jag är lycklig att kalla mig själv feminist. Sedan jag själv började se mig som en feminist har jag mått så himla mycket bättre i mig själv. Jag känner mig så mycket starkare än tidigare. Det handlar inte längre om andra utan de handlar om mig, jag behöver inte känna mig äckligast i världen om jag inte rakat benen på 3 veckor, för det gör inget, för jag har valt att inte göra det. Skulle någon kommentera att jag hade håriga ben skulle jag nog bara fråga vad det spelar för roll och varför dom bryr sig. För 3 år sen skulle jag antagligen istället gå hem och vilja dö pga mina håriga ben om någon sagt nåt om det. 

Det handlar om att jag gör allt jag gör för min egen skull och ALDRIG för någon annan. För att jag är bra som jag är, oavsett om jag har rakat mig eller ej, oavsett om jag har smink eller ej. 

Jag har också i skolan läst Sara Stridsbergs roman Drömfakulteten som handlar om den radikala feministen Valerie Solanas. Från början tyckte jag den va sjukt flummig, vilket den är, men nu när jag skriver en analys på den inser jag vilket jävla geni Valerie var, hon var hur grym som helst! Jag älskar henne så sjukt mycket! Jag älskar män och är inte alls en extremfeminist som förknippas med manshatare, men jag kan inte låta bli att bli så sjukt stärkt och peppad när hon beskriver hur män är ofullständiga kvinnor, hur de är ett mellanting av apa och människa. Hon beskriver hur vi måste utrota männen. 
Hon ansågs av många vara psykiskt sjuk och galen....men ärligt talat - vilken jävla kvinna alltså! Hon var redo att ta över världen med resten av alla kvinnor och jag blir så inspirerad! 

Önskar mig SCUM-manifestet (Society for Cutting Up Men) i julklapp och jag tror de är något att rekommendera för alla feminister, hon är hur stenhård som helst!

Man bör dock kunna ta saker med en nypa salt för att verkligen kunna uppskatta det hon skriver. 
Jaja...tack feminismen, tack för att jag får vara med och vara en helgrym kvinna! WHO RUN THE WORLD? GIRLS! 


Till top