Raw quinoa & chiagröt

Allmänt / Permalink / 0
Okej, har haft ett "litet" blogguppehåll, det blev mest så för att det var oerhört mycket att göra i skolan på slutet och studenten bjöd på en del roligheter vilket gjorde att jag inte pallade blogga. 
Just nu försöker jag bara komma igång med träningen igen, även den fick lida för att skolan krävde mycket tid och jag känner mig verkligen ur form och är inte alls nöjd med det.
 
I och med att jag börjat träna igen tycker jag ju att det roligaste som finns är att göra roliga och goda, samt hälsosamma frukostar. Så här är dagens, jättesmidig, god och lättsam raw quinoa- och chiagröt. Hittade ett recept och gjorde om det till mitt egna. Så jag tänkte att jag delar med mig. 

 


 1 dl quinoa
3 dl Vatten 
1,5 msk chiafrön 
1 dl mjölk (komjölk, kokosmjölk, mandelmjölk, all mjölk funkar)
1 banan 
1,5 tsk kanel 
Vaniljpulver 
 
Blötlägg quinoan i vatten över natten (6 timmar minst). Blanda chiafrön med mjölk och rör om och ställ i kylen, vänta 15 min och rör om igen, ställ in i kylen över natten. 
Skölj quinoan noggrant och mixa ihop med chiapuddingen, banan, kanel och vaniljpulver. Tillsätt lite mjölk eller vatten beroende på vilken konsistens du vill ha på gröten.
Servera med frukt, bär, keso, yoghurt, nötter eller något annat gott. 
Till top